Арестуваха гръцки граничари за участие в мрежа за трафик на мигранти

  • 30 май 2023 09:49

  • 800
  • 0
Арестуваха гръцки граничари за участие в мрежа за трафик на мигранти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Гръцката полиция арестува петима гръцки гранични полицаи заради предполагаемо участие в голяма мрежа за трафик на мигранти, съобщи ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1519

Твърди се, че петимата мъже, които са задържани вчера, в сътрудничество с останалите членове на мрежата, живеещи в Турция, не са спирали преминаването на мигранти от съседната страна през река Марица (Еврос) при най-малко дванадесет случая.

Министерството на защитата на гражданите в Атина съобщи, че от домовете на граничните полицаи са иззети големи суми пари в брой.

Граничните полицаи са арестувани по обвинения в подкуп на длъжностно лице, злоупотреба с власт, нарушение на задълженията и нарушаване на кодекса за имиграция и социална интеграция, предава БТА.

Европол разби група за трафик на мигранти през България и Румъния

Официалните данни показват, че гръцката гранична полиция е предотвратила над 260 000 незаконни преминавания на външната граница на Европейския съюз близо до река Еврос по протежение на границата между Гърция и Турция миналата година.

Мигрантите и бежанците, бягащи от войната и бедността, които се опитват да стигнат до ЕС, често първо пробват да преминат от Турция в Гърция, като някои се опитват да избегнат официалната регистрация, за да кандидатстват за убежище другаде в Европа.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
800 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини