Милиони турци отпразнуваха победата на Ердоган

  • 29 май 2023 15:35

  • 583
  • 1
Милиони турци отпразнуваха победата на Ердоган
© Getty Images (архив)

Милиони хора в цяла Турция празнуваха победата на втория тур на президентските избори на настоящия държавен глава Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

Поддръжниците на Ердоган, който бе кандидат за президент на Републиканския алианс, празнуваха цяла нощ по улиците и площадите на много градове в страната. 

Стотици хиляди ликуващи хора се събраха в мегаполиса Истанбул и в столицата Анкара, където президентът през нощта се обърна към поддръжниците си от балкона на президентския дворец "Бештепе". Ердоган заяви, че в района на двореца са се събрали 320 000 души. 

Защо Ердоган отново победи?

Хората носеха турски флагове, флагове на управляващата Партия на справедливостта и развитието, както и знамена на Партията на националистическото действие, която е основният съюзник в Републиканския алианс на Ердоган. Поддръжниците на президента ликуваха, като скандираха лозунги в негова подкрепа и пееха песента, посветена на Ердоган. Някои от тях играха хоро, информира БТА.

Пред двореца „Бештепе“ до късно през нощта се стичаха радостни граждани с малки деца и бебета, въпреки че в столицата валеше слаб дъжд.  Булевардите и улиците на Анкара бяха пълни с автомобили с цели семейства, подкрепящи Ердоган. Шофьорите на автомобилите надуваха клаксони, много хора развяваха знамена от колите. На много места в столицата се образуваха километрични задръствания.

Огромен брой поддръжници на президента празнуваха и по улиците на Кахраманмараш – епицентър на унищожителните земетресения от 6 февруари. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
583 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.29 | 16:38

1
ПУТИН СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ НА ЕРДОГАН,ПУТИН ТРЯБВА ДА ПРАЗНУВА.

Добави коментар

Водещи новини