Кметът на Истанбул: Не се отчайвайте! Ще продължим борбата си до победа!

  • 29 май 2023 15:09

  • 1108
  • 1
Кметът на Истанбул: Не се отчайвайте! Ще продължим  борбата си до победа!
© Getty (архив)

"Не се отчайвайте, ние ще продължим да се борим, докато не победим", това каза кметът на Истанбул и член на най-голямата опозиционна на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва сила Народнорепубликанската партия (НРП) Екрем Имамоглу (на снимката), цитиран от изданието "Дувар".

Управникът на най-големия град в югоизточната ни съседка се обърна към членовете и привържениците на опонентите на властта в Анкара по повод спечеления от настоящия държавен глава балотаж за президент, проведен вчера.

"Ние сме нация, която може да постигне огромни успехи за кратко време. Ние ще продължим борбата си и ще победим. Ние бяхме разочаровани от резултатите от изборите за президент и парламента през 2018 г. Няколко месеца по-късно ние обаче победихме на местния вот", каза още кметът на Истанбул, който победи издигнатия от управляваща Партия на справедливостта и развитието кандидат Бинали Йълдъръм.

"Основателят на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк е казал: "Няма безнадеждна ситуация, има отчаяни хора". Ние сме многомилионна армия, бореща се за демокрация, ние няма да се предадем.  Ние ще работим, за да спечелим сърцата и умовете на нашите съграждани и ще успеем и в това си начинание, и ще победим", добави той.

Имамоглу също покани членовете и симпатизантите на НРП да вземат участие в насроченото за днес отбелязване на 570-ата годишна от османското превземане на Константинопол.

Кметът на Истанбул бе спряган за кандидат за турски президент от опозицията, но вместо него бе издигнат Кемал Кълъчдароглу, който загуби втория тур с около 5%.

Реджеп Ердоган: Днес победи демокрацията

Междувременно в турската опозиция се образуваха два лагера. В първия заявиха, че вместо Кълъчдароглу е трябвало да бъде издигнат Имамоглу или кметът на Анкара - Мансур Яваш и призоваха Кълъчдароглу да подаде оставка от председателския пост на НРП. Във втория защитиха бившия президент за президент и заявиха, че той е получил максимума от гласовете, с оглед на използваните в кампанията от властта ресурси.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1108 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.29 | 16:41

1
ПУТИН СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ НА ЕРДОГАН,ПУТИН ТРЯБВА ДА ПРАЗНУВА.

Добави коментар

Водещи новини