Журналистът Любчо Нешков: Президентът да привика шведския посланик!

  • 18 май 2023 17:56

  • 2869
  • 4
Журналистът Любчо Нешков: Президентът да привика шведския посланик!
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Стана ясно, че президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски одобрява "черните" списъци за български граждани и политици.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

Коментарът на македонския президент бе по повод забраната за влизане в страната на българския евродепутат Андрей Ковачев на 6-ти май 2023 година. Тогава Ковачев трябваше да участва в панихида на българското военно гробище в Ново село, край Струмица. "Не може да се прикриваш зад длъжността си и в същото време да защитаваш позиции, които нарушават обществената сигурност в Македония", каза Пендаровски и допълни: „Лицата, които имат териториални претенции няма да влизат в Македония".

"Ще бъде грешка и политически инфантилизъм да анализираме всяко едно посегателство", коментира пред бТВ журналистът Любчо Нешков.

Президентът на РСМ: Правим преценка кое лице, по какъв повод не трябва да се допуска в страната ни, включително и някои евродепутати

Той отбеляза, че България носи отговорност за случващото се в региона на Балканите. "Не анализ на инциденти и поредни декларации и патетичен патриотизъм. Президентът не трябва да обяснява на Ризова какво се е случвало, а да извика шведския посланик, защото в момента сме под нейното председателство, нашия посланик в Стокхлом, шведския посланик в София", коментира журналистът.

Журналист за РС Македония: Срещу нас има един геостратегически проект, който иска да се промъкне в ЕС

"Македония не е започнала преговори. Френското, всъщност - европейското предложение, е идеалният вариант и възможност ЕС да разбере за какво иде реч. Какво е Френското предложение - изпълнението на Договора от 2017 г., изпълнението на протоколите, два на брой - от 2020 и 2018 г. Откакто започнаха служебните правителства, 0 протоколи. И Историческата комисия как от година и половина, ние не говорим за нищо: нито за Договора, нито за протоколите, нито за историческата комисия", добави още Нешков.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2869 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ki

2023.05.19 | 21:54

4
Vuv Evropa nikoga,Tupi spleskani glavi.....

2023.05.18 | 20:18

2
А какво общо има шведския посланик със съдържанието?

2023.05.18 | 20:26

3
шведско председателство

2023.05.18 | 19:46

1
Сите макета да ми ядат уя

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини