Турция се надява зърнената сделка да бъде удължена най-малко за два месеца

  • 11 май 2023 06:55

  • 199
  • 0
Турция се надява зърнената сделка да бъде удължена най-малко за два месеца
© Twitter
Слушай новината Слушай новината

Турция изрази надежда за удължаване най-малко за два месеца на зърнената сделка, чийто срок на действие изтича на 18 май. Това съобщи днес пред журналисти турският външен министър Мевлют Чавушоглу след завръщането си от Москва, където се състояха четиристранни преговори за Сирия, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

"Надявам се, че по време на срещата в Истанбул ще бъде постигнат положителен резултат. Смятаме, че въпросът ще бъде финализиран от нашия президент (Реджеп Ердоган) в разговора му с (руския президент Владимир) Путин и сделката ще бъде удължена най-малко за два месеца", каза Чавушоглу.

По думите му, от страна на Русия и Турция в преговорите участват заместник-министрите на външните работи, а от украинска страна - заместник-министърът на инфраструктурата.

Чавушоглу съобщи, че е обсъдил въпроса за удължаване на зърнената сделка в Москва с руския си колега Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи. По думите на турския първи дипломат, на тази среща са били обсъдени също двустранни, регионални въпроси, както и ситуацията в Украйна и Кавказ.

Десислава Станева
199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини