Сръбският министър на образованието подаде оставка

  • 07 май 2023 21:25

  • 890
  • 1
Сръбският министър на образованието подаде оставка
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Сръбският министър на образованието Бранко Ружич подаде оставка заради смъртта на осем деца и охранител, загинали от ръката на седмокласник в сръбско училище.

Страната е в траур. Ден по-късно Сърбия преживя и второ масово убийство с още осем жертви в населено място край Белград.

Опозиционните партии обвиняват кабинета на премиера Ана Бърнабич, че е допуснал двете трагедии и призоваха за антиправителствени протести в Белград утре вечер.

Граждани оставят цветя и палят свещи пред училището в Белград, където бе извършено масово убийство

Сред исканията беше и оставка на просветния министър Ружич.

В писмо до премиера той заявява: "Като отговорен и възпитан човек, като професионалист при изпълнението на всички обществени задължения досега, а и като родител и гражданин на Сърбия, взех рационално решение да подам оставка", предаде БНТ.

Правителството прие серия от мерки срещу прояви на насилие в училищата и за намаляване на броя на огнестрелните оръжия сред населението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
890 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Коко

2023.05.08 | 03:58

1
Ха копеленцето стреляло министърът му виновен ! Остава да иде и в затвора заради него. Аман от ненормалници, от малки ни правят на маймуни, ЛИГЛЮВЦИ !!!!!!!! Нали и боя забранихте, сакън на лекето да не му се разваля кефа !!!! На ви сега модерно възпитание!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини