Ердоган: Турция е ликвидирала ръководителя на "Ислямска държава"

  • 01 май 2023 07:46

  • 2004
  • 8
Ердоган: Турция е ликвидирала ръководителя на "Ислямска държава"
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Турското разузнаване е ликвидирало ръководителя на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) Абу ал Хусеин ал Курейши, съобщиха световните агенции, като цитираха изявление на турския президент Реджеп Тайип Ердоган снощи пред турска телевизия.

"Националната разузнавателна агенция на Турция от дълго време следеше главатаря на ИД Абу ал Хусеин ал Курейши. Това лице беше ликвидирано вчера в Сирия в резултат на операция, проведена от турското разузнаване", заяви Ердоган снощи, предаде БТА.

Ердоган се появи

Турският президент добави, че неговата страна ще продължи да противодейства на терористичните организации, "без да прави разлика между тях".

На 30 ноември миналата година Пентагонът обяви, че е ликвидирал в Сирия бившия лидер на ИД Абу ал Хасан ал Хашеми ал Курейши. Според изявлението на американските военни той е бил убит при операция, проведена в южната част на страната от бойци на контролираната от Турция Сирийска свободна армия.

Според западни и иракски разузнавателни служби Абу ал Хасан ал Хашеми ал Курейши беше брат на бившия лидер на организацията Ал Багдади, ликвидиран в Сирия през 2019 година.

Последвайте канала на

Калина Христова
2004 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Кутьо

2023.05.01 | 11:00

8
Чеченеца Ахмак сила търся за ново видео Моля кажете ми къде да го намеря
Ха, ха, ха

2023.05.01 | 10:29

5
Тия лъжат повече и от трол-педала Еми- духача! Той поне откровено си призна ,че е шизофреник и педераст. А турците и краварските джендъри се надлъгват постоянно!
Ха, ха, ха

2023.05.01 | 10:49

7
От седмица нямам преведено нищо от турското посолство, затова няколко дни ще квича и против г-н Ердоган, но кротичко, докато се разбере какво става.
Ха, ха, ха

2023.05.01 | 08:23

1
ЕРДО ИНСУЛТА СЕ МЪЧИ ДА СЕ ДОКАРА МЪЖ, НО МУ СЕ ПОЛУЧАВА КОЛКОТО И НА ПУТИН ПОСЕРКОТО.
ХО ХО ХО

2023.05.01 | 10:48

6
Здравейте, тоз ХЕЙТЪРА отдолу съм аз, аналният педал и руски трол на форума, който се подписва с имената на други хора. Като манаф с робска психика обичам не само г-н Путин, а и г-н Ердоган! Затова винаги препоръчвам на всички да намажат анала си с вазелин като мен! Слава на г-н Путин, той знае какво прави! Слава и на г-н Ердоган, нека заедно с г-н Путин началстват над българските помияри!
ХО ХО ХО

2023.05.01 | 09:41

2
ГНУСНИЯ ХОМОСЕКСУАЛИСТ ЕМИ- ДУХАЧА ДА СИ НАВИРА ВИБРАТОРА ВЪВ АНАЛА И ДА ДУХА НА ПУТИН!

2023.05.01 | 10:19

4
Сега ти си наред.

2023.05.01 | 09:41

3
Платените от САЩ сороски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 33 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство . Родината ни и е платила с много злато на американското посолство. Дори сега го крадът от Дънки прешънс .После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,на убийците пилоти! Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини