Какво толкова лошо има в това да има български училища и университети в Македония?*

  • 25 април 2023 11:55

  • 606
  • 3
Какво толкова лошо има в това да има български училища и университети в Македония?*
© БТВ, архив

Какво толкова лошо има в това да има български училища и университети в Македония?

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1240

Нали има албански, турски, сръбски, а и много млади хора учат или са завършили в България?

Ангел Джамбазки с въпроси до ЕК относно антибългаризма в РСМ

Има десетки телевизионни канали на албански език, на сръбски, програми на турски, влашки, ромски, защо да няма и на български?

Българи да работят в държавната администрация и да има депутат българин, както има от всички етноси. Защо да не?

Така Петър Колев, председател на „Граждански демократичен съюз“ в РС Македония, коментира тв участие на лидера на проруската и просръбска партия „Левица“ Димитър Апасиев.

Апасиев изрази опасенията си, че не трябва да има българи в Конституцията на РСМ, тъй като трябва да се създадат български училища, университети, радио и телевизия, театър, библиотеки, както и партийни квоти в парламента им.

"Ще трябва да променим закона за празниците и на 3 март ще празнуваме Освобождението на България, което се отнася до Санстефанския мирен договор, в който Македония е неразделна част от България."

Чуйте: 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
606 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.04.27 | 22:07

3
Тито е бил изверг. Докато ЕК не осъди геноцида над българите в югославия, нито крачка напред.
Емѝ...

2023.04.25 | 13:19

2
Сравнете резултатите на политиката на румънската държава, която овреме озапти комуноидно-рашистката си пета колона, спрямо Молдова и резултатите на деянията на българските национални предатели-бивши членове на БКП и близки до режима, луканов, попов, беров, виденов, съсела и, разбира се, тиквоча. В Молдова отрекоха социалистическото недоразумение "молдовски език" и фалшивото "създаване на нации", а европейската интеграция на Молдова само ще засили Румъния в очакване на обединението. Българските петоколонници докараха отношенията ни с Македония дотам, че те не желаят изобщо да чуват за България и пътят им към Европа не е свързан с нас, а се блокира от нас. Пореден провал за България, режисиран в Москва и изпълнен от петата колона.
Емѝ...

2023.04.25 | 13:11

1
псевдо-държавните образувания от тая част на евразийската кочина, която едно време са наричали руската империя, после все се сере и накрая днешното недоразумение, рашистка педерация, винаги са действали срещу България. А петата им колона, създадена след съветската окупация на България унищожи държавата и направи от народа стадо.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини