Турски крипто фараон ще лежи над 40 000 години в затвора?

  • 24 април 2023 16:33

  • 579
  • 1
Турски крипто фараон ще лежи над 40 000 години в затвора?
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Специализиран съд в Истанбул наложи мярка за неотклонение задържане под стража на Фарук Фатих Озер", това написа турският в. Хюриет.


Магистратите определиха, че мъжът, за когото се смята, че стои зад най-голямата финансова измама за този век в страната може да извърши друго престъпление или да укрие.

"Никого не съм ограбил и не съм измамник", заяви Озер след като чу решението на съда.

"Обвинителният акт е в обем от 268 страници. На Озер и още 20 подсъдими са повдигнати обвинения във финансови престъпления в особено големи размери, злоупотреба с доверие, пране на пари, създаване и участие в организирана престъпна групировка и други. Представител на държавното обвинение заяви пред съда, че всеки един от подсъдимите заслужава най-суровото предвидено от закона наказание. Ако съдът удовлетвори искането на прокуратурата, то всеки от 21-те участници в схемата може да влезе в затвора за 40 564 години", добави медията.

Озер бе обявен за издирване през април по-миналата година.  Тогава затвори създадената от него борса за търговия с крипто валути Thodex, която бе третата най-голяма платформа в страната. Според медийната информация крипто босът е откраднал от инвеститорите си 2 милиарда щатски долара.

Турция разтърсена от мащабна измама с криптовалута

Фараонът бе заловен в Албания през август, а на 20 април предаден на властите в родината си.

Измама за над 2 млрд. долара: Турски крипто бос е арестуван в Албания

Валери Зайцев
579 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тутанкамон

2023.04.24 | 23:18

1
Той ще се мумифицира за това време.

Добави коментар

Водещи новини