В РС Македония обмислят поставяне на стикери, вместо промяна на регистрационните табели на автомобилите

  • 29 март 2023 12:36

  • 194
  • 0
В РС Македония обмислят поставяне на стикери, вместо промяна на регистрационните табели на автомобилите
© Фейсбук/ Oliver Spasovski

Един от обсъжданите в МВР на Северна Македония варианти за промяна на регистрационните табели на автомобилите е поставянето на стикери, вместо смяната им, каза в интервю за държавната телевизия министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски.

До февруари 2024 г. собствениците на автомобили в Северна Македония трябва да сменят регистрационните табели на автомобилите си с такива, на които държавата да бъде отбелязана с промененото вследствие на договора с Гърция име - Северна Македония. Промяната би натоварила гражданите с допълнителни разходи, което предизвика коментари в страната, пише БТА.

В Република Северна Македония се срещат три вида регистрации на автомобили – такива с трицифрени регистрационни номера, които са много стари и не са сменяни, около 220-230 000 са по-новите четирицифрени регистрационни табели с МК, които трябва да бъдат сменени, и също толкова, които вече са променени с абревиатурата NMK, посочи Спасовски.

„За нас е важно да вземем най-доброто решение за гражданите и да оставим възможност за избор. Ако гражданинът иска, да може да смени регистрационната си табела, ако иска - да сложи стикер. Това би било едно от възможните решения. Очаквам скоро да го дефинираме и да го представим”, каза Спасовски, уточнявайки, че окончателното решение ще бъде взето на заседание на правителството.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
194 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини