Земетресенията в Турция са нанесли щети за $9 милиарда

  • 29 март 2023 06:08

  • 376
  • 2
Земетресенията в Турция са нанесли щети за $9 милиарда
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Министърът на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк обяви доклада за щетите, нанесени на промишлените обекти в засегнатите от земетресението провинции.

Варанк заяви, че седем от 34-те организирани индустриални зони (ОИСЗ) в района на земетресението са претърпели частични щети по инфраструктурата, като отбеляза, че има 5600 обекта с тежки и средни щети.

Подчертавайки, че производството е започнало в 33 000 обекта в региона, Варанк заяви, че общата стойност на щетите по инфраструктурата, сградите, машините и складовете е приблизително 170 млрд. турски лири (9 млрд. долара).

"Разбира се, не е възможно да се върнат загубените животи, но не се съмнявайте, че ще направим всичко възможно да излекуваме раните на тези, които са останали", каза Варанк на консултативна среща с индустриалци в Адъяман.

Нов трус в Турция

"За да отговорим на нуждите на промишлеността в зоната на земетресението, нашите екипи извършиха оценка на щетите в индустриалните зони, индустриални паркове или отделни заводи", каза Варанк, пише news.bg.

"Седем от 34-те ОСБ в региона имат частични щети по инфраструктурата си. Незабавно започнахме ремонтни дейности и обновяване в тези райони. Близо 5600 съоръжения в индустриалните зони и индустриални паркове са със сериозни и умерени щети и са разрушени. В останалите 33 000 обекта производството е започнало и продължава".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
376 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.29 | 06:47

1
Тирция държа България под Турско робство-500 год.Най лакомият народ са циганите от турция.На всяка страна може дасе случи.Но са изроди,Ердоган е пътник към затвора със Борисов.
Ххх

2023.03.29 | 07:35

2
Яж му хуя

Добави коментар

Водещи новини