Ердоган благодари на Путин

  • 25 март 2023 20:21

  • 2181
  • 4
Ердоган благодари на Путин
© gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

В телефонен разговор днес турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва е благодарил на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 за „позитивната му позиция“ по отношение на продължаването на споразумението за износ на зърно от украинските пристанища, съобщи кабинетът на Ердоган, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

„По време на разговора бяха обсъдени стъпки за подобряване на отношенията между Турция и Русия и въпроси, свързани с руско-украинската война. Президентът Ердоган благодари на президента на Русия Путин за позитивната му позиция по отношение на удължаването на черноморската зърнена инициатива“, се казва в съобщението.

Ердоган и израелският президент разговаряха по телефона

Освен това Ердоган казал, че Турция и Русия „могат да предприемат нови стъпки на основата на икономическото сътрудничество, съгласувано в Сочи“. Турският президент е заявил още, че „придава голямо значение на възможно най-бързото приключване на конфликта между Русия и Украйна по пътя на преговорите“.

Пред турската държавна телевизия ТРТ Ердоган каза, че Путин е поискал Русия да изпраща в Турция безплатно пшеница, която там да бъде преработвана в брашно, предимно за слаборазвитите държави и бедните африкански страни. Според пресслужбата на Кремъл двамата президенти са се договорили да бъдат проучени възможности за доставка на строителни материали от Русия за възстановяването на засегнатите от земетресенията региони на Турция.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2181 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бояджията

2023.03.26 | 11:33

4
Достойни държавници
Магелан

2023.03.25 | 21:16

1
Явно Рязана Бургия не си дава сметка краварите как ще го сготвят че продължава да им ходи по нервите като прави дослук и алъш вериш с бплшевиките пияндурници мужици и Техния психопат Хитлеропутин!

2023.03.26 | 08:41

3
КУУУУУУУУРВОООООО
Емѝ...

2023.03.25 | 21:18

2
Знаете и не крия че съм хомосексуалист и лгбт активист. Затова предупреждавам всеки който ме обижда във сайта ще пострада. Зад мен са от американското посолство и Българския Хелзинки Комитет.

Добави коментар

Водещи новини