Атина остава без метро

  • 24 март 2023 12:16

  • 411
  • 0
Атина остава без метро
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Гръцката столица ще остане без метро тази вечер поради обявено предупредително спиране на работа от Съюза на работещите в метрото в Атика (СЕЛМА), предаде агенция АНА-МПА.

Метрото няма да работи от 21:00 вечерта до края на смяната. 

Според работниците нерешените проблеми затрудняват работата на транспортните услуги, предоставяни от гръцкия оператор СТАСИ (STASY), който обслужва 1,5 млн. пътници всекидневно, и карат служителите да водят всекидневна битка с трудностите.

В изявление служителите повдигат въпросите за недостига на машинисти, техници, ръководители на движението и квалифициран железопътен персонал. Към проблемите спада и недостигът на влакове, на резервни части и железопътна инфраструктура. 

Работниците искат актуализиране и преразглеждане на процедурите за работа във влаковете и по мрежата, с постоянен работен персонал на СТАСИ, без трудови рискове, налагани от изпълнителите с цел увеличаване на печалбата им.

24-часова стачка на таксиметровите шофьори в Атина

Днес, както и утре, ще бъдат затворени за движение централните улици на Атина поради ученическия и военния тържествен парад за националния празник на Гърция на 25 март.

По време на парадите маршрутите на автобусите, тролеите и трамваите, минаващи през централните точки в Атина и Пирея, ще бъдат засегнати, а метрото от 10:00 часа днес, до края на ученическия парад няма да спира на централната станция „Синтагма“. Днес и утре е забранено паркирането в центъра на Атина.

Виолета Симеонова
411 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини