Братята Тейт ще останат в ареста още един месец

  • 22 март 2023 16:50

  • 643
  • 0
Братята Тейт ще останат в ареста още един месец
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Противоречивият инфлуенсър Андрю Тейт и брат му Тристан ще останат в ареста в Румъния за четвърти пореден месец, постанови съдът, съобщава Би Би Си.

Братята са задържани от декември и са разследвани по обвинения в изнасилване, трафик на хора и създаване на организирана престъпна група. И двамата отричат да са извършили престъпление.

Адвокатите на Тейт твърдят, че той ще бъде задържан до края на април. Според румънското законодателство мъжете могат да бъдат задържани за срок до шест месеца.

Андрю Тейт остава в ареста в Румъния

Адвокатите на братята заявиха пред съда в Букурещ, че на заседанието в сряда прокурорите не са представили нови доказателства.

Те изказаха предположение, че известността на клиентите им е допринесла за решението да ги оставят в ареста.

Адвокатите отдавна твърдят, че задържането на Тейт в предварителния арест е ненужно тежко при наличието на съдебни възможности - като домашен арест.

Но съдиите многократно не се съгласяваха с това и тази година четири пъти постановиха мъжете да останат в предварителния арест, докато разследващите събират доказателства срещу тях.

Според близки до случая, освен свидетелските показания на няколко жени, полицията е събрала доказателства от подслушани разговори както преди, така и след ареста на братята Тейт.

Разследването вече е разширено, за да обхване и евентуални дейности, свързани с пране на пари. 

Все още не са повдигнати обвинения срещу братята и двамата румънски сътрудници, които бяха арестувани заедно с тях, пише "Дарик".

Цветелина Кирилова
643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини