Мартеничка на ръката на турския опозиционен лидер Кемал Кълъчдароглу заинтригува турците

  • 22 март 2023 13:47

  • 1322
  • 0
Мартеничка на ръката на турския опозиционен лидер Кемал Кълъчдароглу заинтригува турците
© Gettyimages/архив

Мартеничка на ръката на опозиционния лидер Кемал Кълъчдароглу заинтригува турците и даде повод за тълкувания на нейното значение, разказва БТА.

Мартеничката на Кълъчдароглу, лидер на най-голямата опозиционна партия в Турция и кандидат за президент на коалиция от шест политически сили, не мина незабелязано от турските медии. Амулетът се вижда ясно на китката на опозиционера на видео, споделено от него вчера в социалните медии, и предизвика любопитство сред хората в страната.

Опит да разтълкува значението на мартеничката на Кълъчдароглу направи и популярният телевизионен водещ Фатих Портакал. В предаване по телевизия Сюзджу Портакал разясни какво представляват популярните в някои страни на Балканите мартеници. По думите му хората се закичват с тях през месец март и ги оставят, докато не видят щъркел, за да се изпълни желанието им. Водещият се запита какво ли си пожелава Кълъчдароглу и предположи, че желанието му вероятно е да победи настоящия президент Ердоган на изборите в Турция на 14 май.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини