Затворници прокопаха 40-метров, тунел, за да избягат, но не успяха

  • 21 март 2023 19:06

  • 1863
  • 0
Затворници прокопаха 40-метров, тунел, за да избягат, но не успяха
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

За предотвратено организирано бягство чрез прокопан тунел от затвора в Скопие "Идризово" съобщиха от МВР в Северна Македония, предаде БТА.

Акцията е проведена съвместно със службите за сигурност и охраната на мястото за изтърпяване на наказанията.

Получената информация е била, че група от най-малко 8 затворници, осъдени за тежки престъпления и излежаващи присъди от 10 години до доживотен затвор, се готвят да избягат от "Идризово" чрез прокопаване на тунел.

Тунелът с дължина от около 40 м е бил на дълбочина около 1 метър и с диаметър около 80 сантиметра, обезопасен с подпорни греди и тухли. В него са открити няколко пластмасови коша със завързани за тях въжета, които са служели за изваждане на изкопаната пръст, както и електрически кабел с крушка за осветяване на тунела.

Междувременно стана ясно, че досегашният директор на затвора бе освободен от поста, нещо, което от правителството обявиха, че се подготвя отдавна. За директор е назначен генерал-майор Зоран Йовановски. Той има богата професионална кариера, преди всичко в МВР. Новият шеф на "Идризово" е преминал през обучения в полицейска академия в Луизиана, както и в Германия, САЩ, Северна Ирландия, Турция, Англия", съобщи премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Нов затвор в Салвадор прие първите си затворници

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини