Замразяват цената на яйцата в Северна Македония

  • 20 март 2023 16:03

  • 385
  • 1
Замразяват цената на яйцата в Северна Македония
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

На утрешното заседание на правителството на Република Северна Македония ще бъде взето решение за замразяване на цените на ориза и яйцата на стойността, която беше в сила през този месец, съобщи на пресконференция министърът на икономиката Крешник Бектеши.

Той посочи, че процентът за износ ще бъде ограничен, за да остане достатъчно количество от продуктите за вътрешния пазар. 

"Евростат": България е на четвърто място в ЕС по поскъпване на яйцата

Решението за цената на яйцата е третото решение на правителството за замразяване на цените след тези за хляба, тестените изделия и млякото и млечните продукти. Тогава с решение на правителството беше премахната субсидираната електроенергия за фирми от хранително-вкусовата промишленост, предаде БТА.

Две минимални работни заплати са необходими, за да се покрие малката потребителска кошница в Република Северна Македония и тези данни са използвани, когато правителството взима мерки, съобщи на пресконференцията Бектеши.

Той уточни, че в резултат на мерките, предприети от правителството за намаляване на цените на основните хранителни продукти, както и за намаляване на цените на енергийните продукти, през последните няколко месеца инфлацията в страната непрекъснато намалява.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
prolet

2023.03.20 | 16:29

1
пролет иде а тия ги замразяват

Добави коментар

Водещи новини