Съименник на Ердоган има желание да стане депутат

  • 17 март 2023 13:24

  • 181
  • 0
Съименник на Ердоган има желание да стане депутат
©
Слушай новината Слушай новината

Млад мъж, който е пълен съименник на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, е подал документи за участие в парламентарните избори, които ще се проведат заедно с президентските на 14 май, предаде турската телевизия ТГРТ.

Ердоган възнамерява да участва в парламентарните избори като кандидат на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) от окръг Невшехир (Централна Турция). 24-годишният мъж заяви, че има широка местна подкрепа и ако бъде избран, възнамерява да представлява интересите на младите хора в парламента.

Ердоган: Тюркските страни бяха сред първите, помогнали на Турция след земетресенията

Кандидатът за народен представител сподели и историята на своето име. Той каза, че е роден три дни, след като настоящият президент е бил вкаран в затвора за рецитиране на стихотворение.

Баща ми, който много харесва нашия президент Ердоган, ме е нарекъл Реджеп Тайип Ердоган в знак на солидарност с него, разкри той.

През 1997 г., когато е бил кмет на Истанбул, Ердоган рецитира стихотворение на местен поет на митинг: "Минаретата са нашите щикове, куполите - нашите каски, джамиите - нашите казарми". Властите разглеждат думите на днешния президент като заплаха за светския ред на държавата и той е осъден на четири месеца затвор.

Последвайте канала на

Калина Христова
181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини