Известен плаж на Закинтос ще остане затворен това лято

  • 16 март 2023 13:34

  • 4626
  • 0
Известен плаж на Закинтос ще остане затворен това лято
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Властите на йонийския остров Закинтос решиха плажът Навагио - популярна туристическа дестинация, известна с корабокрушението си, да остане затворен за туристи това лято поради опасения от свлачища, предава "Дарик".

Решението да се забрани достъпът до плажа Навагио беше препоръчано от екип експерти от Организацията за антисеизмично планиране и защита (OASP) след посещение на мястото на 8 март в рамките на редовна преоценка на безопасността му.

Екипът на OASP заяви, че съществува значителен риск от свлачища поради ерозията на околните скали; информира „Катимерини”.

Гръцките плажове са пълни с микрочастици пластмаса

"Безопасността на жителите и посетителите е над всичко и решението беше взето, като се вземат предвид новите научни данни на OASP и нейния председател, професор Ефтимиос Лекас, предвид големия брой посетители в района през туристическия сезон", заяви министърът на туризма Василис Кикилиас.

Навагио вече беше забранен за местните жители и посетителите от септември миналата година, след като земетресение с магнитуд 5,4 предизвика падане на големи скални късове от околните скали в залива.

Безопасността на плажа ще бъде оценявана два пъти годишно.

Цветелина Кирилова
4626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини