Хванатата за шпионаж в Албания рускиня поиска убежище в балканската страна

  • 14 март 2023 16:46

  • 847
  • 3
Хванатата за шпионаж в Албания рускиня поиска убежище в балканската страна
© Getty (архив)

Руската гражданка Светлана Тимофеева, арестувана по обвинения в шпионаж през август в Албания, поиска политическо убежище в балканската страна, предаде Ройтерс.

Според адвокат на жената клиентката му е заплашена от съдебно преследване в родината си. "Тя е отрит критик на руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През. Ако подзащитната ми бъде екстрадирана в Русия, тя е заплашена от дългогодишна присъда лишаване от свобода", каза още юристът.

Тимофеева, нейният съгражданин Михаил Зорин и украинецът, посочен само с инициалите Ф.А., бяха арестувани край завод "Грашм", в околностите на град Елбасан, на около 80 километра от столицата Тирана. На тримата бяха повдигнати обвинения в шпионаж.

Двама руснаци и украинец опитаха да проникнат във военен завод в Албания

Тимофеева, от своя страна, заяви, че е снимала предприятието, защото нейното хоби е фотографиране на изоставени обекти. Тя също посочи, че край завода, произвеждал в миналото автомати "Калашников", не е имало никакви  надписи, че това е военен обект.

Очаква се съд в петък да реши дали да екстрадира жената или не. Главната прокуратура на Албания получи съответното искане от държавното обвинение в Москва през януари.

Валери Зайцев
847 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Марш на

2023.03.14 | 18:28

3
мършата.
Инвалид с инвалидна карта

2023.03.14 | 17:21

2
Обаче много иморен!Мръсни педераси, включвате карта ми!
Инвалид с инвалидна карта

2023.03.14 | 17:20

1
БРАВО!

Добави коментар

Водещи новини