Гърция ще инвестира над 160 млн. евро за подобряване на пътната безопасност

  • 10 март 2023 16:35

  • 302
  • 1
Гърция ще инвестира над 160 млн. евро за подобряване на пътната безопасност
© Getty Images (архив)

Гърция включи пакет от проекти за пътна безопасност на стойност 161 млн. евро в „Програмата за подобряване на пътната безопасност“ на Националния план за възстановяване и устойчивост „Гърция 2.0“ със съвместно решение на заместник-министъра на вътрешните работи Стелиос Пецас и заместник-министъра на финансите Тодорос Скилакакис, предаде агенция АНА-МПА.

Проектите засягат 76 общини в страната и в рамките на програмата интервенциите, подобренията и модификациите на съществуващата пътна мрежа ще бъдат финансирани от Фонда за възстановяване и устойчивост.

Целта на проектите е да се подобри пътната безопасност и да се улесни придвижването на хората с увреждания по тротоарите. Друга цел, която ще доведе до намаляване на замърсяванията, причинени от трафика, е да се намалят задръстванията и да се увеличат обществените зелени площи. Потреблението на уличното осветление ще бъде оптимизирано чрез LED осветление.

Възобновяват жп транспорта в Гърция в края на март

Стелиос Пецас съобщи, че „с днешното решение добавяме 161 млн. евро към широка мрежа от проекти на обща стойност 612 млн. евро за пътна безопасност“.

С цел повишаване на безопасността на жителите и посетителите и намаляване на броя на пътнотранспортните произшествия, ние финансираме нашите общини и региони с голямо, безпрецедентно финансиране, добави той, цитиран от БТА.

Владимир Василев
302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Best

2023.03.11 | 22:08

1
Пари на вятъра.Не стават.

Добави коментар

Водещи новини