Мицотакис се срещна с представители на ЕС, отговарящи за железопътния транспорт

  • 09 март 2023 11:11

  • 257
  • 1
Мицотакис се срещна с представители на ЕС, отговарящи за железопътния транспорт
© Туитър
Слушай новината Слушай новината

Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. разговаря снощи в Атина с представители на ЕС, отговарящи за железопътния транспорт, съобщи гръцката новинарска агенция АНА-МПА.

На посещение в Гърция бяха изпълнителният директор на Агенцията за жп транспорт на ЕС Йозеф Допелбауер , директорът, отговарящ за сухопътния транспорт в Европейската комисия, Кристиан Шмид и Елжбета Луканюк, отговаряща за железопътната сигурност в кабинета на еврокомисаря по транспорта Адина Валян.

Представителите на ЕС изложиха някои предложения, които биха могли да бъдат използвани при изготвянето на план за подобряване на експлоатацията и безопасността на железопътната мрежа в Гърция, модернизирането на инфраструктурата, възприемането на най-добри практики и най-ефективното използване на финансирането от ЕС, отбелязаха правителствени източници.

След влаковата катастрофа в Гърция: Железопътни експерти от Комисията на ЕС ще посетят Атина

Мицотакис подчерта, че ще използва познанията и опита на европейските служби в контекста на напълно прозрачното разследване на влаковата катастрофа в Централна Гърция миналата седмица, при която загинаха 57 души, а десетки бяха ранени. Голяма част от 350-те пътници във влака, който се сблъска челно с товарен влак, бяха студенти, пътуващи от Атина за Солун.

Временният министър на транспорта в Гърция Йоргос Герапетритис също присъства на срещата.

Виолета Симеонова
257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamatis

2023.03.09 | 11:20

1
И там корупцията и безхаберието достигна кървавият си апогей! Мързелви гърци, добре, че ЕС ви спаси задниците преди време!

Добави коментар

Водещи новини