Вучич преди срещата с косовския премиер: Няма да има капитулация, нито завръщане в 90-те

  • 27 февруари 2023 13:50

  • 487
  • 1
Вучич преди срещата с косовския премиер: Няма да има капитулация, нито завръщане в 90-те
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. каза преди заминаването си за Брюксел днес, че няма да има капитулация, нито завръщане в деветдесетте и Сърбия ще върви напред, колкото и да е трудно, предаде Танюг.

„След 15 минути тръгваме за Брюксел. Искам да благодаря на тази част от Сърбия, която има доверие в своето държавно ръководство и която вярва, че ще направим това, което е най-добре за страната ни“, каза Вучич във видео, публикувано в Инстаграм профила му.

 

Днес в Брюксел ще се състои среща между президента на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. и министър-председателя на Косово Албин Курти в рамките на диалога за нормализиране на отношенията между двете страни с посредничеството на Европейския съюз. Срещата е организирана от върховния представител на ЕС за общата външна политика и сигурността Жозеп Борел, който заедно със специалния представител на ЕС за Западните Балкани и за диалога между Сърбия и Косово Мирослав Лайчак ще проведе отделни срещи с президента на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. и с министър-председателя на Косово Албин Курти. След това ще бъде проведена обща среща, на която ще бъде обсъдено предложението на ЕС за нормализиране на отношенията между двете страни, отбелязва БТА.

Вучич за срещата в Брюксел: Ще се придържаме към червените си линии по въпроса за Косово

Във видеото Вучич се обърна и към тези, които го нападат, че „ще подпише нещо“ и по този начин ще се превърне в „предател“ на родината си.

„На тези, които предварително са готови да ни нападат и предварително знаят, че сме виновни и се връщаме в деветдесетте, мога само да кажа да не се притесняват“, заяви сръбският президент.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хи, хи

2023.02.27 | 14:00

1
Този тарикат ще го, изфакат англо-саксонските джендъри. От два стола , та на земята.

Добави коментар

Водещи новини