Приключват спасителните операции в Турция

  • 19 февруари 2023 10:19

  • 1737
  • 2
Приключват спасителните операции в Турция
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Днес се очаква да бъде сложен край на спасителните операции в Турция. В тях се включиха около 13 000 души, сред които и много спасителни екипи от чужбина.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 696

Броят на жертвите след двете разрушителни земетресения само в Турция е над 40 600 души, съседна Сирия също пострада тежко.

Освен тежката хуманитарна ситуация, стотици хиляди турски деца може да изостанат от училище през следващите месеци, защото сградите са унищожени, а много учители са загинали.

Намериха два милиона долара под развалините в Турция

Палатковият лагер е новият дом за тези деца от турския град Нарлъ. Земетресението ги завари във ваканция, но шансовете да се върнат на училище скоро са много малки.

Въпросите са много - учебниците и тетрадките са под руините, децата не знаят дали учителите им са оцелели. След труса всички се опитват да изградят наново живота си. Доставки на храна от армията, а не училищен звънец - това определя сега ежедневието на децата в пострадалите от труса райони.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1737 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.19 | 12:35

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
Орбан

2023.02.19 | 10:24

1
Е наясно с плановете на неокон фашистите и не му харесват хич. Човека иска мир и просперитет за Европа. За съжаление е планирано Зануляване от Давос и война от САЩ. При военна икономика държавата лесно национализира земя и водоизточници, нещо, което Укрите направиха и дадоха на Каргил, Байер и Нестле, ма Русия си ги прибра. Планчето е военна икономика и тотално затриване на пенсионни фондове и резерви на държавите. Това след приключване на мелето ще създаде идеални условия за премахване на хартиените пари, тотално и налагане на новите валутни модели, естествено фалиралите държави ще са под директен контрол на Лондонските кабалисти, които финансират тоя фашизъм отдавна. За съжаление, никой лидер не може да излезе и да каже тези неща, ще го свитнат за нула време. Не случайно Швейцарците ще гласуват на референдум за запазване на хартиените пари и монети. Те са наясно какво идва. Климатичен терор и корпоративен фашизъм за всички гои. Но преди това микс от война и нова пандемия (частната заразна организация финансирана от Бил и Мелинда вече даде индикации за новата пандемия). Ма медиите спят, по команда.

Добави коментар

Водещи новини