БЧК преведе допълнително 1 милион лева за пострадалите в Турция и Сирия

  • 15 февруари 2023 17:28

  • 1036
  • 1
БЧК преведе допълнително 1 милион лева за пострадалите в Турция и Сирия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Българският Червен кръст (БЧК) преведе допълнително един милион лева от събраните средства по Националната кампания в помощ на пострадалите от земетресенията, които станаха миналата седмица в Турция и Сирия. Това съобщиха от БЧК.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 702

От тези средства 600 000 лв. са за Турския Червен полумесец, а 400 000 лв. - за Сирийския Арабски Червен полумесец. Общата сума, преведена досега за двете засегнати страни, е 1 810 000 лева.

БЧК отпусна преди дни 5000 швейцарски франка за Сирия от своя Фонд за бедствия, аварии и кризи. На 9 февруари бяха преведени 480 000 лв. за Турция и 320 000 лв. за Сирия, като средствата са от Националната кампания на организацията. Организацията изпраща и първите два тона хуманитарна помощ за пострадалите в Сирия.

Националната кампания в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия продължава, като по искане на Турция е необходимо набавяне на зимни палатки. Всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да го направи и чрез специално разкритата банкова сметка, публикувана на интернет страницата на организацията, онлайн - също през интернет страницата на БЧК, или чрез смс на стойност 1 лв., изпратен на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Утре изпращаме хуманитарната помощ за Сирия със самолет "Спартан"

От БЧК изказват своята дълбока благодарност на хилядите индивидуални и корпоративни дарители за доверието и за оказаната подкрепа.

На 6 февруари 2023 г. в Южна Турция, на границата със Сирия, беше регистрирано първото разрушително земетресение. До момента се съобщава за над 41 хиляди загинали.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1036 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2023.02.16 | 21:19

1
Днес видях възрастна двойка българи ,които ровеха в кофите.Гладни и премръзнали , когато ме видяха се засрамиха ,искаха набързо да се махнат.Аз ги настигнах и дадох 10лв ,нищо помощ ,но от сърце . ДО КОГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ ,СЪБРАНИ МИЛИОНИ И ДР. НО НЕ ЗА НАШЕТО СОБСТВЕНО, БЕДНО НАСЕЛЕНИЕ?????????????????????

Добави коментар

Водещи новини