Папата призова за "конкретна подкрепа" за жертвите на земетресението в Турция и Сирия

  • 12 февруари 2023 16:09

  • 652
  • 2
Папата призова за "конкретна подкрепа" за жертвите на земетресението в Турция и Сирия
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова днес за "конкретна подкрепа" за населението, засегнато от силното земетресение, отнело живота на повече от 28 000 души в Турция и Сирия, население, което по думите му "не трябва да бъде забравяно", предаде БТА, позовавайки се на АФП. 

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 693

„Нека продължим да бъдем солидарни, чрез молитва и конкретна подкрепа, с населението, засегнато от земетресението в Турция и Сирия“, каза той в края на традиционната си неделна литургия за поклонници и туристи на площад "Свети Петър". „Видях кадри от тази катастрофа, болката на тези хора, които страдат от земетресението. Нека се молим за тях и да не ги забравяме, и да помислим какво можем да направим за тях“, добави Светият отец. 

Папа Франциск изрази съболезнования за загиналите в земетресението в Турция и Сирия

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март каза също днес, че е "обезпокоен и наранен" от хвърлянето в затвора на никарагуанския епископ Роландо Алварес, който беше осъден на повече от 26 години затвор в латиноамериканската държава, предаде Ройтерс. Ортега обвини католическите лидери в опит да го свалят от власт след протести, отнели живота на близо 300 души през 2018 г. Оттогава правителството на бившия марксистки бунтовник започва да гони от страната католически монахини и мисионери. Алварес беше осъден в петък за държавна измяна, подкопаване на целостта на нацията и разпространение на фалшиви новини, наред с други обвинения, посочва Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
652 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Свиркаджия

2023.02.12 | 20:52

2
Тоя освен да прави свирки....за друго ...нестава...
PaulaFox

2023.02.12 | 18:46

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини