Стрелба срещу журналистически дрон в Албания

  • 10 февруари 2023 12:22

  • 299
  • 0
Стрелба срещу журналистически дрон в Албания
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Албания Байрам Бегай реагира на инцидент, при който бе използвано огнестрелно оръжие срещу журналистически дрон, предаде АТА.

Репортери от предаването „Фикс Фаре“ по „Топ Ченъл“ документирали вчера незаконно разкопаване на река Зеза в община Круя (Северна Албания), когато срещу дрона, който използвали при снимките, били произведени изстрели.

„С тъга научих за заплашването с оръжия, възпирането и упражняването на насилие над операторския екип на предаването „Фикс Фаре“ по време на изпълнение на задълженията им в село Никъл, община Круя. Изразявам гнева си за този тежък акт на насилие към служители на медиите и подкрепям емисията „Фикс Фаре“ за мисията, смелостта и професионализма, които показаха при публичното излагане на случаите на корупция и явленията, които будят притеснения в албанското общество“, заяви на пресконференция Бегай.

Албанският президент подчерта, че застрашаването на живота на журналисти при изпълнение на служебните им задължения не трябва да бъде толерирано в едно демократично общество.

Полицията в Небраска застреля въоръжен с пушка нападател в магазин

Албанската медия „Топ Ченъл“ излъчи репортаж и публикува снимки, на които се виждат мъже, които заплашват журналистите и ги призовават да се оттеглят, защото "реката била тяхна собственост". Заснет е и друг въоръжен и маскиран мъж, който чупи камерата, с която е заснето незаконното разкопаване на реката, заплашва журналистите и ги задържа за 30 минути, след което те успяват да се измъкнат.

Росица Валентинова
299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини