Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че е готов да се кандидатира за премиер

  • 06 февруари 2023 20:43

  • 562
  • 4
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че е готов да се кандидатира за премиер
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

На среща на Сръбската прогресивна партия днес президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. заяви, че е готов да се кандидатира за позицията на министър-председател на Република Сърбия, съобщи сръбският вестник „Новости“.

„По-добре е да отидем в опозицията, отколкото партийните и личните интереси да ръководят държавата. Готов съм да изляза на избори като кандидат за премиер, но няма да се поддам на изнудване – нито от страна на Запада, нито на Социалистическата партия на Сърбия, нито на лъжливата десница“, каза Вучич.

Вучич: Уважавам Русия, служа само на Сърбия

На 2 и 3 февруари сръбският парламент заседава във връзка с доклада на правителствената Служба за Косово за преговорите с Прищина в периода от септември миналата година до средата на януари тази година. Вучич каза, че западните преговарящи са дали избор между две възможности на Сърбия: да приеме френско-германския план за споразумение между Белград и Прищина или да се изправи пред последствията от прекъсване на присъединителните преговори с ЕС и оттегляне на чуждестранните инвестиции. При този избор сръбският президент посочи, че предпочита "пътя на компромиса, колкото и да е спорен". 

По-рано Вучич заяви, че предпочита да се откаже от поста си, отколкото да признае независимостта на Косово.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
562 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.02.06 | 23:17

4
Сръбският премиер Вучич каза , че Не подкрепят присъединяването на Крим и Донбас към русия и са против руснаците да окупират чужди територий! Китай предупреди рускенефа, да внимава с използването на ядрено оръжие, че ще стане лошо за русия ако го използва! РУСКЕНЕФА НЯМА ПРИЯТЕЛИ ОСВЕН ИСЛЯМИСТИТЕ ЧЕЧНЯ, ИРАН И СЕВЕРНА КОРЕЯ СЛАВА УКРАИНИ!СМЕРТ РАССИЯ

2023.02.06 | 22:25

3
Тоя сфинкетоустия руски говнояд се има за мини путлер май. Станали повече сърбите от българите..... Какво ще прави след разпадането на евразийската империя?

2023.02.06 | 21:36

2
Айде и тоя бастун почна да се прави на диктатор.....
Анонимен

2023.02.06 | 21:35

1
Врътки по руски.

Добави коментар

Водещи новини