Повече от 2000 полицейски служители, хеликоптери и дронове ще охраняват в неделя президентските избори в Кипър

  • 03 февруари 2023 21:19

  • 192
  • 1
Повече от 2000 полицейски служители, хеликоптери и дронове ще охраняват в неделя президентските избори в Кипър
© Getty (архив)

Кипърската полиция ще предприеме всички необходими мерки, за да гарантира гладкото провеждане на президентските избори в неделя, обяви говорителят на полицията Христос Андреу. Това предаде за БТА кипърската агенция КНА.

В полицейската мисия ще бъдат включени повече от 2 хиляди полицаи, съобщи Андреу и обясни, че полицейски служители ще има във всяка избирателна секция, а край секциите и други обекти, свързани с изборите, ще има моторизирани патрули.

Засилени ще бъдат мерки за сигурност при преброяването на гласовете, транспортирането на урните ще се извършва с полицейски ескорт и ще се наблюдава с полицейски въздушни средства.

Андреу каза, че за прехвърляне на избирателни урни от отдалечени райони ще се използват хеликоптери, а при необходимост и дронове.

Говорителят на кипърската полиция подчерта, че „нашата мисия е да гарантираме гладкото и безпрепятствено провеждане на изборите, както и опазването на закона и реда, както и безопасността на гражданите, на които нашите членове също ще оказват всякаква помощ“.

Президентски избори в Кипър

192 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.04 | 10:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини