Опозицията в РС Македония скочиха на Ковачевски и Пендаровски за българските клубове

  • 02 февруари 2023 12:56

  • 492
  • 1
Опозицията в РС Македония скочиха на Ковачевски и Пендаровски за българските клубове
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

В съобщение от опозиционната в Република Северна Македония партия ВМРО-ДПМНЕ  премиерът на страната Димитър Ковачевски и президентът Стево Пендаровски са обвинени, че като „не разкриват агентурните мрежи и финансистите на българските клубове, те работят директно за тях”.

„След изявлението на Пендаровски след Съвета за сигурност, че зад езика на омразата и създаваните антимакедонски настроения стоят разузнавателни мрежи, Пендаровски трябва да каже кой мотивира и създава негативно отношение и отрицание към (Република Северна) Македония, езика, историята и нацията. Пендаровски и Ковачевски са длъжни да защитават гражданите (на Северна Македония) и да информират в най-кратки срокове за всичко, което знаят и което е във вреда на държавата относно  отношенията с България”, пише в съобщението на опозиционната партия.

Македонски българи в Брюксел: Европа няма да приеме насилието

От ВМРО-ДПМНЕ заявяват, че от месеци институциите в страната не вземат мерки срещу езика на омразата и „допускат отричане на нацията и историята”. Те настояват правителството  да изясни „произхода на парите, с които се финансират българските клубове” чрез финансовите институции.

„Вместо да се изявяват като коментатори, Ковачевски и Пендаровски трябва да предприемат законови действия, за да не бъде допускано отричане на държавата, нацията и езика”, пише в съобщението на ВМРО-ДПМНЕ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
492 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.02 | 14:37

1
ВМРО-ДПМН и ВМРО са крайно националистически партии, които умишлено пречат за нормалните отношения между република Северна Македония и България.

Добави коментар

Водещи новини