Нова вълна от студ и сняг в Румъния

  • 31 януари 2023 12:37

  • 523
  • 0
Нова вълна от студ и сняг в Румъния
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Жълт код за силен вятър и сняг е в сила за планинските райони на седем окръга в Румъния. Мярката важи за Караш-Северин, Хунедоара, Горж, Вълча, Арджеш, Прахова и Дъмбовица. Очаква се на 1800 метра надморска височина поривите на вятъра да надвишат 90 км/ч. 

Междувременно Букурещ осъмна с нова снежна покривка. През последните часове в столицата вали без прекъсване. Лошото време предизвика и инциденти. Двама души пострадаха, след като микробус поднесе на изхода на столицата. Превозното средство се е забило в ръба на моста в района на летище Бъняса. Хората вътре са били изкарани от пожарникари и откарани в болница, пише БТА.

Внимавайте, ако ходите в Гърция! Прогнозират застудяване, валежи от дъжд и сняг

Силен сняг вали от ранните часове на деня в Брашов и Ковасна. Служители на Регионална дирекция "Пътищата и мостове" в Брашов разчистват снега. През нощта около 150 машини обработиха пътищата в централната част на страната с над 700 тона материали, за да са проходими при зимни условия.

Властите съветват шофьорите да карат с повишено внимание и да не тръгват на път, ако не са подготвени за усложнената обстановка.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини