Ковачевски: Опитите за ощетяване на двустранните отношения с България са насочени и срещу стабилността в Европа

  • 25 януари 2023 16:25

  • 528
  • 5
Ковачевски: Опитите за ощетяване на двустранните отношения с България са насочени и срещу стабилността в Европа
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Опитите за нанасяне на щети на двустранните отношения между Република Северна Македония и България са и опити за накърняване на единството в Европа, което е необходима и на Европейския съюз, и на Западните Балкани, както показа войната в Украйна, казва в интервю за сръбския вестник "Политика" премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.  

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 924

"Оставаме ангажирани с развитието на добросъседските отношения с Република България в духа на европейските ценности, чрез взаимно уважение и политики на взаимно разбирателство. Защото в официалните отношения и политики, дори между гражданите на двете страни, има взаимно разбирателство и уважение. Вярвам, че ще успеем да се издигнем над всички опити на трети страни, които имат свои инсталации в двете страни и заради чужди интереси се опитват да навредят на нашите двустранни отношения", казва в интервюто Ковачевски, цитиран от пресцентъра на правителството в Скопие.

Ковачевски: Тези, които инициираха събитията в Охрид, не искат да видят Северна Македония в ЕС

В интервюто Ковачевски казва, че вярва в диалога като начин за решаване на всеки въпрос, както и в  капацитета на Република Северна Македония, и на Сърбия и вижда възможности за по-нататъшно развитие на европейската интеграция на двете държави и на целите Западни Балкани, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
528 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Анонимен

2023.01.25 | 19:33

1
Сърбите мътят водата.

2023.01.25 | 19:41

2
Вероятно е така, но вие, какво реално правите, това да не се поощрява и случва???

2023.01.25 | 20:18

3
Всичко това ще завърши с гражданска война в Македония.

2023.01.25 | 22:55

5
дано
Блокирайте макетата

2023.01.25 | 20:37

4
Преди години елините наложиха пълно ембарго на макетата - затвориха границите, никакви стоки, никакъв транспорт никакви хора - пълна блокада. Ние тъпите българи вместо да се възползваме и да постигнем исканията си помогнахме на тези неблагодарни цигани като им пращахме храни, помощи и военна техника. хак да ни е. направи добро да изядеш лайно, македонски лайно. Ако сме истинска държава ще направим като елините - пълна блокада на измислената им държавица и пълна блокада на кандидатурата им за ЕС. Трябва да си платят за безочието си.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини