Румънските власти търсят допълнителни доказателства по случая на Андрю Тейт

  • 25 януари 2023 14:52

  • 656
  • 1
Румънските власти търсят допълнителни доказателства по случая на Андрю Тейт
© Getty Images/Guliver (архив)

Румънски прокурори търсят допълнителни доказателства в мобилни телефони и лаптопи в рамките на разследването срещу противоречивия инфлуенсър Андрю Тейт, който е задържан в Румъния по подозрение в организирана престъпност и трафик на хора, предаде Асошиейтед прес.

Тридесет и шестгодишният Андрю Тейт, който има британско и американско гражданство, бе задържан в Румъния в края на декември заедно с брат си Тристан и две румънски гражданки. Тейт е бивш професионален кикбоксьор, който понастоящем има близо 5 милиона последователи в Туитър. В социалните мрежи той придоби популярност с женомразки изявления и език на омразата, което доведе до спиране на профилите му в повечето от тях.

Отнеха на Андрю Тейт имущество за 4 млн. долара

Братята Тейт бяха отведени днес с белезници в офис в Букурещ на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ). Рамона Бола, която е говорител на дирекцията, потвърди пред АП, че прокурорите търсят допълнителни доказателства по делото в мобилни телефони и лаптопи на заподозрените.

На пристигане в офиса на ДРПОПТ Андрю Тейт отговори на журналистически въпрос с думите „досието по делото е напълно празно“ и „в Румъния няма правосъдие“. Брат му Тристан бе чут да казва: „заради парите ми, затова съм в затвора, имам пари, които те ще откраднат“.

Братята Тейт ще останат в ареста поне до края на февруари, след като миналата седмица съдът удължи за втори път предварителния им арест с 30 дни. Към момента не е ясно дали братята Тейт са обжалвали това решение, посочва АП.

Смята се, че Андрю Тейт живее в Румъния от 2017 г. Румънските власти са идентифицирали шест жертви на предполагаемата престъпна група на братя Тейт. Според обвинението жените са били подлагани на физическо насилие и психическа принуда и са били сексуално експлоатирани. Жертвите са били привличани с претекст романтична връзка, а по-късно са били сплашвани, държани под наблюдение и подлагани на други тактики за контрол, докато са били принуждавани да участват в порнографски действия срещу значителни финансови печалби.

Късно във вторник в акаунта на Андрю Тейт в Туитър се появи пост, който гласеше: „Моят случай е политическа операция, целяща да намали влиянието ми. В историята и преди е било използвано несправедливото лишаване от свобода с цел заглушаване на хора с голямо влияние. Играта не се е променила“.

По-рано през януари румънските власти нахлуха в комплекс близо до Букурещ, откъдето иззеха цял автопарк от луксозни автомобили, включващ син Ролс-Ройс, Ферари и Порше. Румънските власти съобщиха, че са конфискували имущество на приблизителна стойност 3,9 милиона долара.

Прокурорите заявиха, че ако успеят да докажат, че собствениците са спечелили пари чрез незаконни дейности като трафик на хора, активите ще бъдат използвани за покриване на разходите по разследването и за обезщетяване на жертвите. Тейт също така безуспешно обжалва конфискацията на активите.

Радина Лазарова
656 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
@@@

2023.01.25 | 15:20

1
Пича е просто откровен и казва истината , за гнусните феминистки

Добави коментар

Водещи новини