На 10 март Ердоган ще отправи официален призив за изборите в Турция

  • 23 януари 2023 14:02

  • 253
  • 0
На 10 март Ердоган ще отправи официален призив за изборите в Турция
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

На 10 март турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва ще отправи официален призив за президентските и парламентарни избори в Турция, пишат тази сутрин турските вестници.

По време на изказване на младежка конференция в северозападния окръг Бурса вчера Ердоган обяви, че ще направи официален призив за изборите на 10 март и посочи, че датата за изборите ще бъде 14 май, пише в. "Миллиет".

Благодаря на Бог, че ни е съдено да споделим нашия път с вас, нашите скъпи младежи, които ще гласувате за първи път на изборите, които ще се проведат на 14 май, каза Ердоган на младежката конференция.

Президентът уточни, че ще направи официален призив на 10 март, след което Висшата избирателна комисия на Турция ще започне с подготовките за изборите. Той подчерта, че това не са предсрочни избори.

Реджеп Ердоган насрочи вот за президент. Призова младите: Гласувайте правилно!

Ердоган каза още, че се е консултирал с лидера на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели и двамата са решили да направят „актуализация“ на изборния график, пише в. "Хюриет дейли нюз".

Миналата седмица Ердоган даде сигнал, че президентските и парламентарни избори в Турция ще се състоят на 14 май, 35 дни по-рано от определения ден, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини