Един от биячите на Християн Пендиков е с повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда

  • 20 януари 2023 22:45

  • 1796
  • 4
Един от биячите на Християн Пендиков е с повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Прокуратурата в Охрид е започнала процесуално-следствени действия срещу 24-годишен мъж от Охрид, заподозрян в причиняване на тежка телесна повреда по чл.131, ал.3 във връзка с чл.22 от Наказателния кодекс заради побоя над секретаря на културен клуб „Цар Борис Трети” в града Християн Пендиков.

„На 19 януари в кафене в Охрид заподозреният се приближил до маса, на която седял човек, ударил го по главата с думите "Не те е срам да си българин" и си тръгнал. Няколко часа по-късно, когато пострадалият излязъл от кафе-бара и тръгнал към автомобила си, заподозреният, заедно с още две неизвестни лица, го пресрещнали и го нападнали, като му нанесли тежки удари по главата и тялото и с опасност за живота”, пише в съобщението.

Имало е свидетели на побоя над българина, но никой не му е помогнал

Прокуратурата е поискала за заподозрения мярка за неотклонение задържане под стража.

От МВР съобщиха, че арестувани са и тримата заподозрени, които снощи са пребили Пендиков. Той вече е в България за лечение във ВМА.

Мая Йорданова
1796 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Прожектор

2023.01.20 | 23:35

2
Варварските актове на рушителство, палежи и физическо посегателство над хората с българско самосъзнание в РСМ са само върха на айсберга. Неговото базово тяло е поддържаната десетилетия наред от известни външни центрове ретроградна ксенофобска идеология. Идеология на отродяване, противопоставяне, репресии, геноцид и недобросъседство. Тази идеология трябва да бъде официално изправена на подсъдимата скамейка на ЕС редом до останалите идеологии, които подтикват към омраза, агресия и насилие. А нейните инструменти трябва да бъдат осветени за цивилизования свят най-напред с отваряне на агентурните досиета на УДБА.
Владимир Владимирович

2023.01.21 | 05:37

4
Какви са тия фашистки изказвания? Време е тези долни инсинуации за ролята на нашата велика РоZZийска Педерация да бъдат прекратени с оръжие! Калибри по Народния Театър в София.
Истината

2023.01.20 | 23:47

3
На ЕС му е през патката за България
PaulaFox

2023.01.20 | 23:01

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини