Наводнения в Югозападна Сърбия, един човек загина

  • 20 януари 2023 13:50

  • 427
  • 1
Наводнения в Югозападна Сърбия, един човек загина
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Тялото на мъж е било извадено от придошла река в Югозападна Сърбия, а спасителните екипи издирват друг мъж, съобщи държавната телевизия в петък в момент, когато наводнения на Балканите затвориха училища, възпрепятстваха движението по пътищата и наводниха домове и земеделски площи, съобщи Асошиейтед прес.

Тялото е било намерено в Нови Пазар, където двама мъже, бяха погълнати от водите на река Рашка в четвъртък.

Властите съобщиха, че нивото на реките е спаднало в петък.

Проливните дъждове предизвикаха свлачища, които затвориха пътища и железопътната линия, свързваща Сърбия със съседната Черна гора. Железопътните власти заявиха, че пътниците ще бъдат превозени с автобуси.

Властите в Босна и Херцеговина  съобщиха, че след няколко дни на предупреждения за наводнения очакват ситуацията да се успокои от падналия в петък сняг, който покри столицата Сараево и сръбската столица Белград, както и други градове в региона за пръв път тази зима.   

Преустановени са учебните занятия в Албания заради лошото време

Наводненията през тази седмица  в Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Косово бяха предизвикани от обилните дъждове и необичайно топлото време.

Температурите спаднаха в много райони в петък, като дъждът премина в сняг. 

Проливните дъждове са нетипични за зимните месеци. Те доведоха до преливане на редица реки и потоци в региона, които наводниха околните райони и заставиха много хора да напуснат своите домове.

Властите в седем общини в Югозападна Сърбия обявиха извънредно положение, полагайки усилия  да удържат надигащите се води.  В град  Рашка властите  затвориха детски градини и училища.                 

Виолета Симеонова
427 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.20 | 14:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини