Отстраняването на цистерните с амоняк край Пирот е усложнено от времето

  • 12 януари 2023 12:59

  • 273
  • 1
Отстраняването на цистерните с амоняк край Пирот е усложнено от времето
© getty images, архив
Слушай новината Слушай новината

Отстраняването на цистерните с амоняк край Пирот е усложнено, но сръбските железници се надяват движението по линията Ниш-Пирот да бъде възобновено от утре, предаде Танюг.

Метеорологичните условия затрудняват отстраняването на останалите три цистерни и се очаква това да приключи до ден или два, съобщи сръбската държавна телевизия.

Извънредното положение в Пирот все още е в сила заради отстраняването на останалите цистерни с амоняк, което се извършва от експертни екипи на железниците на Сърбия и България.

Заместник-кметът на Пирот Милош Колич се надява, че най-голямата опасност е отстранена, тъй като по-голямата част от съдържанието на амоняк от цистерна номер 13 е прехвърлена в автоцистерни.

"Разбира се, не всичко може да се източи, но от друга страна има и малък елемент на риск при вдигането на тези три цистерни. Когато това приключи, ще можем да кажем, че опасността вече е сведена до минимум и че животът може да продължи нормално", каза той.

Вече няма изтичане на амоняк край Пирот

Колич допълни, че според измерванията качеството на въздуха е добро и няма опасност за градското население.

Инцидентът на жп линията край Пирот, в който загинаха двама души, стана на 25 декември миналата година, когато дерайлираха четири от 20-те вагона, превозващи амоняк.

Виолета Симеонова
273 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
☮️❤️Змeй Aнгeлoxyйний oт Бaндитckа Bиeнa❤️☮️

2023.01.12 | 13:22

1
✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = ✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka = ✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz ☞⚡XYЙ, XYЙ, XYЙ, зa kypвитe и пeдepacитe c keтчapa, ГOЛЯЯЯM, XYЙ!⚡: tiny.cc/hv11vz ☞✋CTO гoдини ЗATBOP зa CATAНATA-БЪЛГAРОУБИЕЦ Боко-Канибала от Бaнкя⚡: tiny.cc/w0b1vz

Добави коментар

Водещи новини