Пуснаха движението по магистралата Ниш-Димитровград

  • 28 декември 2022 19:45

  • 1139
  • 2
Пуснаха движението по магистралата Ниш-Димитровград
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Магистралният път София-Ниш, наричан и Коридор-10, затворен при Пирот заради жп катастрофата с цистерни амоняк от България преди три денонощия, е бил пуснат днес след обяд, около 15.00 часа сръбско време (16 българско), съобщиха тамошни медии, цитирани от БНР.

"Пътят, който затвори Сърбия, вече е отворен", написаха медиите в самия град Пирот.

Товарен влак с амоняк дерайлира в Сърбия

Образувалите се колони, главно от ТИР-ове, в двете посоки са километрични, казаха водачи. Има и доста чакащи леки автомобили. От неделя десетки кюстендилци, които пътуваха към или от Ниш, са използвали обиколни маршрути при Бела паланка и Пирот, пътуването им се е забавило с часове.

Доста кюстендилци се готвят да пътуват до сръбски дестинации, дори и до Белград, за Новогодишните празници. Те приемат с облекчение отварянето на магистралата при Пирот и се надяват да няма нови ограничения, свързани с вдигането на дерайлиралите цистерни на жп линията.

Това ще започне, след като екип от експерти пристигне от Белград утре, за да посъветва как точно да работят на мястото на катастрофата екипите, каза журналистът от онлайн портал в Пирот Ненад Паунович.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1139 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2022.12.29 | 06:24

2
Това на снимката е нашенски селски път, а не магистралата Ниш-Цариброд. Но и двете ги строи тиквената мафия.

2022.12.28 | 20:54

1
српска им работа.

Добави коментар

Водещи новини