Гръцките власти наложиха запор на имот и банкова сметка на Ева Кайли

  • 22 декември 2022 14:04

  • 1060
  • 0
Гръцките власти наложиха запор на имот и банкова сметка на Ева Кайли
© Wikimedia Commons
Слушай новината Слушай новината

С решение на гръцката Служба за борба с прането на пари е бил наложен запор на недвижим имот и банкова сметка на бившата зам.-председателка на Европейския парламент Ева Кайли и на партньора й Франческо Джорджи, съобщи гръцката телевизия Скай.

Кайли и Джорджи са с повдигнати обвинения в Белгия по т.нар. „Катаргейт“, който разтърси Европарламента през последните седмици и е свързан с предполагаемо приемане на подкупи от евродепутати и други лица от Катар и Мароко с цел лобизъм и изграждане на положителен образ на тези страни.

Гръцката финансова прокуратура започна самостоятелно разследване, което да установи евентуално участие на Кайли в корупция и пране на пари.

Ева Кайли е направила частични самопризнания

Обект на запор в Гърция е терен от седем декара на остров Парос, закупен от Кайли и от Джорджи, както и сметката, през която е била извършена сделката.

Гръцкият адвокат на Ева Кайли Михалис Димитракопулос заяви, че клиентката му е казала, че средствата, използвани за покупката на имота на Парос, са законни и отговарят на възнагражденията и доходите й.

Виолета Симеонова
1060 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини