Наводнения в Босна и Хърватия взеха жертви и причиниха сериозни щети

  • 12 декември 2022 07:01

  • 354
  • 1
Наводнения в Босна и Хърватия взеха жертви и причиниха сериозни щети
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Прелели реки в части от Босна и Хърватия наводниха десетки къщи и пътища, което накара властите да предупредят жителите в засегнатите райони да се евакуират, ако обилните валежи не спрат, съобщи АП.

Полицията в Босна потвърди, че работници са открили тяло в неделя, докато разчистват подхранвано от дъжда свлачище, което е затрупало участък от регионален път в северната част на страната, близо до град Приедор.

Няколко други главни и регионални пътища в северна и северозападна Босна бяха блокирани поради наводнения или свлачища и редица местни общности в района въведоха извънредни мерки през нощта в неделя.

Местни медии съобщават, че ситуацията е особено тежка в селата около северния град Градишка, където мост е бил отнесен и няколко ферми са били откъснати от наводненията и отломките.

Проливни дъждове предизвикаха наводнения в Босна и Хърватия

Наводненията също причиниха затваряне на пътища в съседна Хърватия. Военни помагат за укрепване на отбраната в централната част на страната около град Костайница.

Калина Христова
354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.12 | 15:46

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини