Президентът на Гърция на посещение у нас

  • 08 декември 2022 07:40

  • 708
  • 0
Президентът на Гърция на посещение у нас
© Getty Images

По покана на държавния глава Румен Радев на държавно посещение у нас днес пристига президентът на Република Гърция Катерина Сакеларопулу, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От 10:00 часа на пл. „Св. Ал. Невски“ Румен Радев ще посрещне Катерина Сакеларопулу с официална церемония. Президентът на Гърция ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.  

От 10:30 часа на „Дондуков“ 2 двамата президенти ще проведат среща на „четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Гърция.  

В 11:45 часа по време на церемония в Гербовата зала държавният глава Румен Радев ще удостои гръцкия президент Катерина Сакеларопулу с орден „Стара планина“ с лента за нейните заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Гърция.

След церемонията президентите Радев и Сакеларопулу ще направят съвместни изявления за медиите.  

Президентът на Гърция пристига на държавно посещение у нас

Последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в различни области като икономиката, енергетиката, културата и туризма, както и сътрудничеството между България и Гърция в Европейския съюз и региона на Югоизточна Европа, се очаква да бъдат сред акцентите по време на срещата на двамата президенти.

В рамките на посещението на държавния глава на Гърция у нас са предвидени срещи със служебния министър-председател Гълъб Донев и с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини