Ердоган: Турция продължава успешното си развитие

  • 07 декември 2022 06:55

  • 1027
  • 4
Ердоган: Турция продължава успешното си развитие
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Турция продължава успешното си развитие въпреки сериозните предизвикателства, сред които пандемията от коронавирус и войната между Русия и Украйна, заяви Ердоган пред 28-ия конгрес на Конфедерацията на турските работодатели в Анкара.

Ердоган обърна внимание на "дълбоките и наистина исторически постижения на Турция през последните двадесет години".

"През последните десетилетия резултатите в редица области на турската икономика са се увеличили три, пет и дори десет пъти. Противно на натиска и опитите за нанасяне на вреди, Турция се превърна във водеща държава в регионален и световен мащаб", заяви политикът.

Ердоган отбеляза, че днешна Турция е сред петте най-големи държави в света по отношение на икономическото развитие.

"Турция се стреми да разшири кръга на приятелите си, а враговете ѝ са наясно с нейната сила. Страната ни е добре подготвена да успее да се противопостави на заплахите за националната ни сигурност", увери политикът.

Турция: Гърция да демилитаризира егейските си острови

Той подчерта, че Турция ще продължи да се развива въпреки изкуствените препятствия по пътя си. Ердоган заяви, че усилията на Анкара са фокусирани върху противодействието на проявите на тероризъм в региона.

"Ако заплахата идва от северната част на Сирия, ние унищожаваме терористите именно там. Нанасяме и ще продължим да нанасяме удари по терористите в региона", заяви президентът.

 

Росица Валентинова
1027 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.07 | 17:42

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Ukraina55

2022.12.07 | 10:04

2
След като ви спасихме, икуномиката със нашите български пари,време е да ни върнете услугата.Добре че спасителния пояс бяха българите да ви спасят,икономиката,че нямахте да имате развитие,бяхте почти на дъното.Развивате се благодарение на нас, че ви спасихме от разорението.Ние българите бяхме спасителния пояс и е време дани върнете услугата.

2022.12.07 | 10:09

3
Всичките Укролизачи сте пеераси
Ukraina55

2022.12.07 | 10:03

1
След като ви спасихме, икуномиката със нашите български пари,време е да ни върнете услугата.Добре че спасителния пояс бяха българите да ви спасят,икономиката,че нямахте да имате развитие,бяхте почти на дъното.Развивате се благодарение на нас че ва спасихме от разорението.Ние българите бяхме спасителния пояс и е време дани върнете услугата.

Добави коментар

Водещи новини