Вучич: По-добре на масата, отколкото в менюто

  • 06 декември 2022 12:34

  • 447
  • 2
Вучич: По-добре на масата, отколкото в менюто
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. днес пристигна в албанската столица Тирана за срещата на върха ЕС-Западни Балкани и каза, че е „по-добре да сме на масата, отколкото в менюто“, съобщи сайтът на сръбската телевизия РТС.

Срещата на върха на лидерите ЕС-Западни Балкани ще започне в Тирана, а домакинът, албанският министър-председател Еди Рама, посреща участниците на червения килим в Двореца на конгресите.

За първи път среща на върха между Европейския съюз и страните от Западните Балкани се провежда в една от държавите от региона. Заедно с висшите представителни лица на ЕС, в срещата взимат участие и лидерите на 27-те страни членки и на региона.

Президентът на Сърбия ще присъства на срещата и подписването на Роуминг декларацията между мобилните оператори на Европейския съюз и страните от Западните Балкани.

По време на срещата  Вучич ще осъществи и редица двустранни срещи с официални лица на страните участници, между които са и премиерът на Белгия Александър Де Кро, както и премиерът на Холандия Марк Рюте.

Главното послание на срещата е недвусмислената подкрепа за членството на региона в ЕС и призивът за ускоряване на процеса на присъединяване.

По-рано сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. заяви, че няма да пътува до Тирана на 6 декември на срещата на върха на Европейския съюз и Западните Балкани. Изявлението му дойде като отговор на решението на Албин Курти да назначи Ненад Рашич за министър в косовското правителство и това, че решението на Курти не е получило осъждане от ЕС. 

Сърбия няма да участва в срещата на ЕС и Западни Балкани в Тирана

Вучич взе решение да се включи в срещата на върха ЕС-Западни Балкани след разговор със специалния пратеник на ЕС за диалога между Белград и Прищина Мирослав Лайчак. Днес е насрочена среща и между Курти и Лайчак, пише БТА.

Цветелина Кирилова
447 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.06 | 15:14

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

2022.12.06 | 13:29

1
А бе Руско мекере, ти винаги си бил сготвен и в менюто на масата.

Добави коментар

Водещи новини