Самоделна бомба уби турски войник в Ирак

  • 06 декември 2022 09:42

  • 383
  • 3
Самоделна бомба уби турски войник в Ирак
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Турски войник е бил убит при взрив на самоделно взривно устройство, заложено от предполагаеми кюрдски бойци в Северен Ирак, съобщи днес турското министерство на националната отбрана, цитирано от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Взривното устройство е било поставено в района, в който турските военни извършват антитерористичната операция "Лапа-Ключ", предприета през април. 

Турската армия ликвидира 14 бойци от ПКК в Северна Сирия

Офанзивата е част от продължаващата кампания на Турция в Ирак и Сирия, насочена срещу членовете на ПКК. 

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ. Групировката има бази в Северен Ирак и свързаните с нея бойци са активни в Северна Сирия, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
383 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Емѝ...

2022.12.06 | 09:50

1
Майка си ли е търсил в чужда държава, ердоган-педераса е като путин-педераса, на път е да загуби изборите догодина и се чуди как да си вдигне рейтинга. за негов късмет, срещу турция има само хора със стрелково оръжие.

2022.12.08 | 12:10

3
Кой няма оръжия? Все пак и турците имат оръжие. Използват го и при нужда. И те няма как да гледат.

2022.12.08 | 12:07

2
Мислите ли, че пасат овце, турците? Всички там са на нейната граница, има хора, които идват от другия край на света, всички заедно, за да им падне мърша в ръцете. Всички те имат план, преследват петрол и богатства. Те хранят тероризма, хранят източника на злото. Hяма как да чакаш и да гледаш.

Добави коментар

Водещи новини