Турция има право да се защити от терористични атаки, заяви шведският премиер Улф Кристерсон

  • 25 ноември 2022 10:11

  • 302
  • 5
Турция има право да се защити от терористични атаки, заяви шведският премиер Улф Кристерсон
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Турция има право да се защити от терористични атаки, заяви шведският премиер Улф Кристершон, съобщи Анадолската агенция.

В отговор на въпрос в парламента от говорителката на Зелената партия Марта Стеневи, Кристершон каза, че трябва да се признае, че Турция е страна, която е била подложена на терористични атаки и има право да се защити от тероризма.

Той заяви, че останалият свят има основание да отчете, че терористичните атаки, които удариха Турция, са също толкова зловредни за Турция, колкото други терористични атаки, които засягат други страни.

Кристершон подчерта, че Швеция не трябва да бъде място, където хора, които по различни начини участват и финансират тероризма или свързаните с него дейности, намират убежище.

Турция: Швеция и Финландия не са изпълнили ангажиментите си към Анкара по пътя им за членство в НАТО

В неделя Турция стартира операция "Лапа-Меч", трансгранична въздушна кампания срещу Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН), които Анкара разглежда като разклонение на ПКК. Въздушната операция идва в отговор на терористичната АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския на  оживения булевард "Истиклял" в Истанбул, при която бяха убити шест души, а 81 бяха ранени.

Турция изразява резерви към кандидатурите на Швеция и Финландия за членство в НАТО с аргумента, че двете страни дават убежище на лица, свързани с терористична дейност на територията на Турция.

Росица Валентинова
302 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
КАПИТАН ДРАКУЛ

2022.11.25 | 11:33

5
ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ КУЧАТ, БЕСНИ КУЧКИ, ДА ЗНАЯТ, ЧЕ МАЛКИ МОМИЧЕНЦА НЕ ХАПА ПО ВРАТОВЕТЕ!
ОСМАН БЕГ

2022.11.25 | 11:30

4
АЗ ТОВА И ПРАВА :) ЗАТОВА НЕМА ДА ОСТАВА СЕМКА ОТ ВАС :) КОЕТО МРЪСНО ЖИВОТ НО ВДИГНЕ ЛАПА ИЛИ КОПИТО ИЛИ СЕ ОЗЪБИ НА БОГА, СЕ НАКАЗВА ЕДИНСТВЕНО И САМО СЪС С М Ъ Р Т !
Вуте

2022.11.25 | 10:56

3
Тека, тека инак нема НАТО! Само "родните" безродници дават дупе даже куга не им тераа.
Джендърски номера

2022.11.25 | 10:46

2
Значи Турция може , а Иран не може.
PaulaFox

2022.11.25 | 10:19

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини