Земеделските министри на България и Северна Македония се срещат днес в Скопие

  • 25 ноември 2022 09:19

  • 252
  • 1
Земеделските министри на България и Северна Македония се срещат днес в Скопие
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Конкретните стъпки по изпълнение подписания през януари Меморандум за разбирателство между двете министерства ще обсъдят днес в Скопие министрите на земеделието на България и Република Северна Македония, пише БТА.

Българският министър на земеделието Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. пристига на посещение в Северна Македония по покана на министъра на земеделието, горите и водното стопанство на Република Северна Македония Люпчо Николовски.

Земеделският министър: Новите технологични карти за основните отглеждани култури у нас ще се актуализират ежегодно

През седмицата на посещение и за среща със своя колега от Северна Македония Насер Нуредини беше министърът на екологията Росица КарамфиловаРосица КарамфиловаД-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управление на околната, а двамата отчетоха успешното изпълнение на проект за обмяна на опит в предприсъединителния процес на Северна Македония към ЕС.

Също днес в Скопие пристига и министърът на културата Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си, който ще присъства на официалното откриване на новата сграда на Българския културно-информационен център. 

Цветелина Кирилова
252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 09:55

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини