Камери улавят поставянето на бомбата в центъра на Истанбул

  • 16 ноември 2022 16:34

  • 3314
  • 1
Камери улавят поставянето на бомбата в центъра на Истанбул
© Getty Images

Турски медии разпространиха нови записи от камери за наблюдение, на които се вижда как е оставена бомба в центъра на Истанбул.

Записите показват задържаната жена за антентата непосредствено преди и след поставяне на бомбата на оживената търговска улица "Истиклял".

Заснета е поставената бомба на пейка на централния булевард "Истиклял" в Истанбул преди да избухне. Жената е седяла на пейката 40-45 минути, след това камери улавят как тя бързо се изтегля от мястото, бягайки по оживения булевард.

Експлозивът е активиран около 16.20 часа в неделя, минути след като тя се е отдалечила от мястото.

Организаторите на терористичната атака в Истанбул са избрали специално място, за да изпратят евентуално сигнал до целия свят, каза турският министър на правосъдието Бекир Боздаг, коментирайки инцидента.

Нови разкрития за атентата в Истанбул

Министърът отбеляза още, че организаторите на терористичната атака са имали собствена цел, която може да бъде унищожаването на мира, спокойствието и стабилността в страната.

Експлозията на пешеходната улица Истиклял в центъра на Истанбул избухна следобед на 13 ноември. В резултат на инцидента загинаха шестима души, 81 души бяха ранени.

Жена е извършител на кървавия атентат на централния булевард "Истиклял" в Истанбул, заяви турският вицепрезидент Фуат Октай. Според турските власти бомбата на пешеходния булевард "Истиклял" е била заложена от 23-годишната сирийска гражданка Алхам ал Башир, а след експлозията съквартирантът ѝ е бил докаран от други съучастници в граничния град Одрин, за да избяга в България, съобщи преди ден Анадолската агенция, без да посочи дали заподозреният е успял да премина в България или е заловен в Одрин.

Властите в Турция съобщиха, че общо 50 заподозрени за участие в подготовката на терористичния акт в момента се разпитват, съобщи dir.bg.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.17 | 00:28

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини