Бърнабич: Сърбите в Косово искат да се спазва Брюкселското споразумение

  • 15 ноември 2022 15:28

  • 455
  • 1
Бърнабич: Сърбите в Косово искат да се спазва Брюкселското споразумение
© Getty Images

Сърбите от Косово не искат много, те искат само да бъде спазвано Брюкселското споразумение, заяви днес сръбският премиер Ана Бърнабич и добави, че е съгласна с ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, че 21 ноември не трябва да се дочака без споразумение, съобщи сръбската телевизия РТС.

На въпрос какво очаква от неделя, 21 ноември, в полунощ, Ана Бърнабич, която е на посещение в Сингапур, каза пред Танюг, че е съгласна с Борел, че 21 ноември не трябва да се посреща без споразумение.

Нашите европейски партньори и нашите партньори в САЩ не могат повече да толерират едностранното нарушаване на всички споразумения, които са подписани, и се надявам, че със сигурност ще бъде постигнато споразумение, каза Бърнабич.

Тя подчерта, че сърбите в Косово настояват Прищина да започне да прилага Брюкселското споразумение, подписано през 2013 г.

Става дума за върховенството на закона и за това, че доверието в ЕС се поставя под въпрос, ако не се изпълнява Брюкселското споразумение, каза Бърнабич.

Сръбски депутати искат изтегляне на сърбите от всички институции на властта в Косово

Министър-председателят на Сърбия участва в икономическа конференция на Блумбърг в Сингапур. На панела „Преместване на цифровите граници“ тя каза, че Сърбия е направила много през последните години по отношение на цифровизацията.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.15 | 18:40

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини