Предсрочни избори в Северно Косово на 18 декември

  • 15 ноември 2022 10:52

  • 405
  • 0
Предсрочни избори в Северно Косово на 18 декември
© Pixabay

Президентът на Косово Вьоса Османи насрочи за 18 декември предсрочните избори за кметове на четирите северни общини на страната – Северна Митровица, Зубин поток, Лепосавич и Звечан, след консултации с политическите партии и Централната избирателна комисия на Косово, предаде КосоваПрес. 

На 5 ноември представителите на сърбите подадоха оставки от постовете си в общините в Северно Косово, съдебната система, полицията, както и от правителството и парламента на Косово след отстраняването от длъжност на директора на Северното регионално полицейско управление Ненад Джурич, съобщи КосоваПрес.

Отстраняването на Ненад Джурич дойде след отказа му да издава предупреждения и глоби на сърбите в Косово, които не са сменили регистрационните номера на автомобилите си, издадени от Сърбия, с такива от Република Косово.

След срещата с представители на политическите партии Османи подчерта, че ще отправи искане към международните партньори за наблюдение на изборите и възможно най-голямо международно участие в този изборен процес.

Вучич отложи всичките си посещения в чужбина заради случващото се в Косово

Тя подчерта също, че институциите за сигурност ще предприемат всички мерки, така че гражданите, независимо от етническата си принадлежност, да се чувстват защитени, сигурни и да упражнят своите конституционни права, информира БТА.

Цветелина Кирилова
405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини