Изтезаваха до смърт афганистанци в Анкара

  • 11 ноември 2022 19:35

  • 1889
  • 0
Изтезаваха до смърт афганистанци в Анкара
© gettyimages

Турската полиция откри телата на петима афганистански граждани с прободни рани в къща в Анкара. Сигналът бил подаден от живеещи в съседство хора за непоносима миризма, съобщава Анадолската агенция.

От първоначалния оглед става ясно, че афганистанците са починали от рани с нож преди седмица, като преди това са били подложени на изтезания.

Прокуратурата допълва, че едно от телата, което е било с белезници отзад, е намерено в гардероб. Телата на другите четирима афганистанци били в хола. Няма информация за самоличността на жертвите.

Фронтекс потвърди за случай на изоставени голи мигранти край гръцките брегове на Марица

Кабинетът на губернатора на Анкара съобщи в "Туитър", че е в ход разследване на смъртта на петима души, считани за чужди граждани, като причината все още не е установена.

Труповете са открити в бедняшкия квартал "Алтъндаг" в Анкара, където са настанявани и други мигранти от Сирия и Афганистан. 

Миналата седмица в района ескалира насилие в отговор на смъртоносно намушкване с нож на турски тийнейджър. Тогава гневна тълпа нападна магазини и домове на сирийски бежанци.

Турция е ключова транзитна точка за търсещите убежище, които искат да преминат в Европа, за да започнат нов живот. Тази година има драстично увеличение на бежанците от Афганистан след идватето на власт на талибаните там. Антиимигрантските настроения в Турция обаче нарастват, заради икономическите проблеми на страната. Турция, която е приела около 4 милиона бежанци, предприема нови мерки за сигурност на източната си граница. Смята се, че афганистанците са втората по големина бежанска общност след сирийците в Турция.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини